Poniedziałek 10.12.2018

Śniadanie: Ser żółty 10g, masło 5g, chleb krakowski  60g, pomidor malinowy 5g, herbata

Obiad: Koperkowa z ryżem 250 ml

Spaghetti z mięsem w sosie pomidorowym z suszonymi ziołami 200g, warzywo do gryzienia

Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Mandarynki.

Składniki: Ser żółty Mazdamer (mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii), masło miękkie (50/50)(białko mleka) , pomidor,Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten). Obiad: Koperek świeży, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) ryż, mleko 2% (białko mleka); Mięso wieprzowe,  pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, bazylia, marchewka, oregano, makaron spaghetti (gluten). Podwieczorek: mandarynka.

Wtorek 11.12.2018

Śniadanie: Kiełbaska krakowska 15g, masło 5g, pieczywo mieszane 60g, ogórek zielony 20g, herbata

Obiad: Rosół z zacierką 250 ml.

Kotlet z kurczaka, ziemniaki , marchewka na ciepło 60/60/60g

Kompot z porzeczek  200ml.

Podwieczorek: ½ kajzerki z dżemem, warzywo.

Składniki; Mięso z kurcząt 50% mięso z indyka 50%, sól, przyprawy, aromaty wzmacniacz smaku, przeciwutleniacz, substancja konserwująca, ogórek zielony, masło 82%(białko mleka),Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten);  Obiad: Kaczka, indyk, włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka, kapusta włoska) sól morska, makaron (jajko); Pierś z kurczaka świeża, jajko (białko jajka) , bułka tarta, (gluten) ziemniaki, marchewka na ciepło. Podwieczorek: kajzerka(gluten), masło (białko mleka)

Środa 12.12.2018

Śniadanie: Pasta rybna z cebulką 20g, masło 5g, chleb krakowski 50g, papryka 15g, herbata.

Obiad: Jesienny krem z kalarepki kalafiora i pora z groszkiem ptysiowym 250 ml.

Risotto  z duszonym indykiem i bukietem warzyw 60/60/60g.

Kompot porzeczkowy 200ml.

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli 90/7g.
Składniki:-Twaróg śmietankowy (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej),tuńczyk w, sardynki w pomidorach, papryka słodka, cebulka, masło 82% (białko mleka) Weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten) papryka. Obiad: Mieszanka warzyw (seler, kalarepa, ziemniak, cebula, por)  śmietana, mleko 3,2% (białko mleka), mąka typ 500 (gluten), groszek ptysiowy (jajko). Ryż paraboliczny, indyk gotowany, warzywa (kukurydza, groszek, cukinia zielona, żółta, marchewka) Kompot-woda, cukier, porzeczki. Podwieczorek: Jogurt naturalny –mleko pasteryzowanemleko w proszku odtłuszczone, białka mlekakultury bakterii jogurtowych, musli

Czwartek 13.12.2018

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi 150ml/20g, masło 5g, weka pszenna 60g, rzodkiewka 15g, herbata owocowa.

Obiad: Brokułowa z kluseczkami 250 ml

Pulpety cielęco-wołowe w sosie własnym, kus kus, surówka z kapusty pekińskiej 60/60/40g

Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Jabłko 70g.

Składniki: Mleko butelkowe 3,2% (białka mleka), płatki kukurydziane, weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten), rzodkiewka, masło miękkie (50/50%) (Białko mleka) Obiad: Brokuły sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) makaron łazanki (gluten) , mleko 2% (białko mleka). Mięso cielęce i wołowe IIg, jajka(białko jaj), cebula, bułka pszenna(gluten),kus kus (gluten), kapusta pekińska marchewka, kukurydza, olej rzepakowy) Podwieczorek: Jabłko

Piątek 14.12.2018

Śniadanie: Parówki z szynki 10g, chleb słonecznikowy 50g, masło 5g, sałata lodowa 15g, herbata.

Obiad: Krupnik z kaszą pęczak 250ml

Kluski na parze z polewą brzoskwiniową 2szt, warzywo do gryzienia.

Kompot z owoców sezonowych 200ml

Podwieczorek: Banan 90g.
Składniki: Parówki z szynki 97%, masło 83% (białko mleka), sałata lodowa;Chleb słonecznikowy- mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten), masło 82% (białko mleka): sałata lodowa, Obiad: Marchewka, lubczyk, pietruszka zielona, seler, kapusta włoska, skrzydełka drobiowe, kasza pęczak. Kluski na parze- mąka typ 500, drożdże, jajka (białko jajka )olej, mleko (białko mleka) cukier, sól. Owoce brzoskwini, jogurt naturalny (białko mleka).Podwieczorek: Banan

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.