Poniedziałek 20.01.2019

Śniadanie: Ser żółty 10g, masło 5g, chleb krakowski 60g, pomidor malinowy 15g, herbata.

Obiad: Kalafiorowa z muszelkami 250 ml
Pieczeń wieprzowa, kasza jęczmienna, surówka z marchewki 50/40/40g
Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Jabłko 60g

Składniki: Ser żółty gouda (mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii), pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten) masło 82%, (białka mleka) pomidor. Obiad: Kalafior, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) makaron muszle-gluten, mleko 2% (białko mleka); Schab świeży, liść laurowy, sól, papryka czerwona, cebula, kasza jęczmienna (gluten), marchewka świeża, olej rzepakowy, cytryna, cukier. Podwieczorek: jabłko

Wtorek 21.01.2019

Śniadanie: Polędwica sopocka 15g, masło 5g, chleb graham 60g, ogórek zielony 20g, herbata

Obiad: Ogórkowa z ryżem 250 m
Befsztyk drobiowy z cebulką , ziemniaki, szpinak 50/40/40g
Kompot z porzeczek 200ml.

Podwieczorek: Owsianka porzeczkowa na jogurcie naturalnym.

Składniki: polędwica wieprzowa 90%, sól, błonnik pszenny bezglutenowy, białko sojowe,masło 82% (białko mleka), ogórek zielony, Chleb graham (mąka pszenna, woda, mąka graham, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól) gluten; Obiad: Ogórki kiszone, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) ryż, mleko 2% (białko mleka) . Mięso drobiowe, cebulka, jajko (białko jaj), ziemniaki, szpinak. Podwieczorek: Jogurt naturalny -mleko pasteryzowane, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, bakterie jogurtowe (białko mleka), porzeczka, płatki owsiane.

 

Środa 22.01.2019

Śniadanie: Mleko z kulkami czekoladowymi 150ml/5ml, masło 5g, pieczywo mieszane 50g, pomidor  20g,herbata

Obiad: Żurek na wędzonce z grzankami 250ml.             
Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem 160g, marchewka do gryzienia
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe 40g, herbata.

Składniki: Mleko butelkowe 3/2% (białko mleka), płatki czekoladowe, masło 82% (białko mleka) rzodkiewka; pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten). Obiad: Zakwas żurku ( gluten) , włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka) liść laurowy, ziele angielskie, śmietana kremówka (mleko), grzanki (gluten), kiełbaska; Ryż biały, jablka prażone, cynamon. Podwieczorek: drożdże, jajka, mąka (gluten),białko jaj) 

Czwartek 23.01.2019

Śniadanie: Pasta warzywna 10g, masło 5g, chleb krakowski  60g, rzodkiewka 15, herbata.

Obiad: Pomidorowa z zacierką 250ml.   
Pulpety rybne, kus kus, surówka z czerwonej  kapusty 60 /60/40g.  
Kompot porzeczkowy  200ml            

Podwieczorek: Mandarynka + herbatnik.

Składniki: Twaróg śmietankowy (mleko  pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej (białko mleka),papryka żołta, czerwona, zielona, rzodkiewka, masło 82% (białka mleka), (chleb krakowski -zakwas żytni, mąka 750, drożdże sól, cukier (gluten). Obiad: Przecier pomidorowy, pomidory, włoszczyzna, sól morska, mleko 3,2% (białko mleka), zacierka (gluten). Filet z mintaja, jajko (białko jaja), mąka, bułka tarta (gluten), kus kus- gluten czerwona kapusta gotowana, Podwieczorek: mandarynka herbatnik (białko jaj, gluten)

Piątek 24.01.2019

Śniadanie: Kabanos drobiowy 10g, masło 5g, chleb słonecznikowy  60g, sałata lodowa 15g, herbata czarna.

Obiad: Ziemniaczana z majerankiem 250 ml.           
Kluski na parze z polewą brzoskwiniową 2szt. Kalarepa do gryzienia           
Kompot z owoców sezonowych 200ml

Podwieczorek:  ½ kajzerki z szynką, pomidor.

Składniki: 100g  z 73g mięsa z ud kurcząt i 61g mięsa wieprzowego, sól, przyprawy, masło 82% (białko mleka), chleb- mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten), sałata lodowa; Obiad: Ziemniaki, włoszczyzna (kapusta włoska, marchewka, seler, pietruszka,) majeranek ; mąka typ 500, drożdże, jajka (białko jajka)olej, mleko (białko mleka) cukier, sól, jogurt naturalny, kefir (białko mleka) brzoskwinie Podwieczorek: kajzerka( gluten), masło (białko mleka), szynka, pomidor.

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.