Poniedziałek 15.10.2018

Śniadanie: Kiełbaska żywiecka  10g, masło 5g, chleb krakowski  60g, pomidor 15g, herbata

Obiad: Kalafiorowa z muszelkami 250ml

Pierś pieczona w sosie własnym, ryż , marchewka tarta 60/60/60g.

Kompot porzeczkowy 200ml

Podwieczorek: Jabłko 1szt.
Składniki: wieprzowo wołowa mięso wieprzowe 127g, mięso wołowe 14g, sól, przyprawy, przeciwutleniacze, substancja konserwująca, pomidor. Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten). Obiad: Kalafior, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) makaron muszelki (gluten) , mleko 2% (białko mleka), Pierś z kurczaka świeża ,cebula papryka słodka, sól, pieprz, ryż, marchewka, cukier, olej rzepakowy. Podwieczorek: Jabłko.

Wtorek 16.10.2018

Śniadanie: Pasta warzywna  10g, masło 5g, chleb graham 60g papryka 15g, herbata.

Obiad: Grysikowa  250ml

             Befsztyk pieczony, ziemniaki, mizeria z koperkiem  60/60/60g.

Kompot z porzeczkowo wiśniowy 200ml.

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy , chrupek kukurydziany.
Składniki: Twaróg śmietankowy(mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej(białko mleka)rzodkiewka, szczypiorek papryka, masło 82%, (białka mleka )Chleb graham –(mąka pszenna, woda, mąka graham, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól) gluten. Obiad: Grysikowa-:Kaczka, indyk, włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka, kapusta włoska) sól morska, kasza manna (gluten) Mięso z łopatki wieprzowej, cebula, sól, ziemniaki, ogórek zielony, sól.Podwieczorek: Jabłko  szparagowa. Podwieczorek: kisiel żurawinowy, chrupek kukurydziany.

 

Środa 17.10.2018

Śniadanie: Mleko z kulkami zbożowymi 150ml/20g, masło 5g, weka pszenna 50g, rzodkiewka 15g, dżem porzeczkowy 5g.

Obiad: Krem dyniowy z groszkiem ptysiowym 300ml
Makaron świderki oprószony  serem białym  180g, warzywo do gryzienia
Kompot z owoców mieszanych 200ml.
Podwieczorek: Wafle ryżowe z powidłami.

Składniki: Mleko butelkowe 3,2% (białka mleka), płatki zbożowe, weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten), masło 82%,(białka mleka), Dżem porzeczkowy, rzodkiewka. Obiad: Dynia ,sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka), śmietana 18%, mąka (gluten), groszek ptysiowy (jajko). Makaron (gluten) świderki, ser biały (białka mleka),cukier, marchewka świeża. Podwieczorek: Wafle ryżowe z powidłami.

Czwartek 18.10.2018

Śniadanie: Szynka drobiowa 15g, masło 5g, chleb słonecznikowy 60g, ogórek kiszony 15g, herbata owocowa.

Obiad: Marchewkowa z ryżem 250 ml

Filet z mintaja panierowany w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, modra kapusta 60/60/40g.

Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Babka piaskowa, herbata.

Składniki: Szynka  drobiowa,  Chleb słonecznikowy- mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten)  ObiadMarchewka , włoszczyzna-seler, pietruszka, kapusta włoska) sól morska, ryż. Filet z dorsza zmielone, jajko(białko) płatki kukurydziane, płatki owsiane, ziemniaki, kapusta czerwona, olej rzepakowy. Podwieczorek: babka piaskowa mąka pszenna, olej rzepakowy, jaja (białko jaj), cukier, aromat.

Piątek 19.10.2018

Śniadanie: Pasztet pieczony 10g, chleb słonecznikowy 50g, masło 5g, sałata zielona 15g, herbata.

Obiad: Krupnik z kaszą bulgur 250ml

Kluski na parze z polewą brzoskwiniową 2szt, warzywo do gryzienia.

Kompot z owoców sezonowych 200ml

Podwieczorek: Gruszka 70g.
Składniki: Pasztet-wyrób wieprzowo-drobiowy, pieczony, rozdrobniony, tłuszcz wieprzowy, bułka tarta(gluten),woda drożdże , sól, mięso z kurczaka, białko sojowe, cebula, przyprawy aromaty, przeciwutleniacze, sałata zielona. Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten), masło 82% (białko mleka): sałata lodowa, Obiad: Marchewka, lubczyk, pietruszka zielona, seler, kapusta włoska, skrzydełka drobiowe, kasza pęczak.Kluski na parze- mąka typ 500, drożdże, jajka (białko jajka )olej, mleko (białko mleka) cukier, sól. Owoce brzoskwini, jogurt naturalny (białko mleka).Podwieczorek: Gruszka.

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.