Poniedziałek 17.02.2019

Śniadanie: Polędwica sopocka 10g, masło 5g, chleb krakowski 60g, pomidor 15g,herbata

Obiad: Krupnik na dróbkach z kaszą pęczak 250 ml.
Zapiekanka po bolońsku z suszonymi pomidorami 180g, marchewka do gryzienia
Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Podpłomyki z marmoladą 2szt/6g, herbata

Składniki:polędwica wieprzowa 71%, woda, sól,masło 82% (białko mleka) Chleb krakowski- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten), pomidor, mleko (białko mleka) Obiad: Marchewka, lubczyk, pietruszka zielona, seler, kapusta włoska, skrzydełka drobiowe, kasza pęczak (gluten). Mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, bazylia, marchewka, oregano, makaron rurki (gluten). Podwieczorek: Podpłomyki (mąka pszenna, mleko w proszku, tłuszcz roślinny, sól) (gluten), marmolada.

Wtorek 18.02.2019

Śniadanie: Kiełbaska drobiowa 15g, masło 5g, chleb słonecznikowy 60g, ogórek zielony  20g, herbata.

Obiad:  Marchewkowa z ryżem i zieloną pietruszką 250 ml.  
Kotlet schabowy, ziemniaki , kapusta na ciepło  50/50/40g  
Kompot z porzeczek  200ml.

Podwieczorek: Owoc sezonowy, chrupek kukurydziany. 

Składniki; Mięso z kurcząt 50% mięso z indyka 50%, sól, przyprawy, aromaty wzmacniacz smaku, przeciwutleniacz, substancja konserwująca,ogórek zielony. Chleb słonecznikowy-mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane gluten); masło 82% (białko mleka). Obiad:  Marchewka,włoszczyzna, ryż, sól morska, mleko 3,2% (białko mleka) . Schab świeży, jajko (białko jajka), mąka, bułka tarta, (gluten) ziemniaki, kapusta młoda,. Podwieczorek: owoc, chrupek kukurydziany

 

Środa 19.02.2019

Śniadanie: Ser żółty 10g, masło 5g, weka pszenna 50g, rzodkiewka 15g, herbata.

Obiad: Grochowa przecierana z grzankami 250 ml.
Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem 180g, kalarepa do gryzienia.
Kompot śliwkowy 200ml.

Podwieczorek: Kaszka manna z dipem żurawinowym

Składniki: Mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego (białko mleka) masło 82% (białko mleka), rzodkiewka ; weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten). Obiad: włoszczyzna (marchewka, seler, kapusta włoska, groch łuskany, grzanki (gluten). Ryż, jabłka prażone z cynamonem.  Podwieczorek: Mleko butelkowe 3,2 % (białko mleka), kaszka manna (gluten), żurawina

Czwartek 20.02.2019

Śniadanie: Mleko z płatkami 150ml/15g, masło 5g, weka pszenna 60g, pomidor 15g, herbata czarna.

Obiad: Dyniowa z łazankami 250ml.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym, kus kus, sałatka z buraków 50/50/40g.
Kompot z owoców leśnych 200ml.

Podwieczorek: Bułka z kruszonką 1szt.

Składniki: Mleko butelkowe 3,2% (białko mleka), płatki kukurydziane, masło 82% (białko mleka) Weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten) rzodkiewka. Obiad : Dynia świeża, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka), śmietana 18%, mąka (gluten), łazanki , (gluten), indyk świeży, pieczywo pszenne, pietruszka, cebulka, koperek, kus kus, buraki gotowane, Podwieczorek: Bułka z kruszonką drożdże, mąka typ 500, cukier, sól, olej, jajka (białko jajka)

Piątek 21.02.2019

Śniadanie: Pasta rybna 10g, chleb krakowski 50g, masło 5g, szczypiorek  15g, herbata.

Obiad:   Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami 250ml    
Pierogi z serem 5szt warzywo do gryzienia    
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Jabłko, biszkopt.

Składniki: Twaróg śmietankowy (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej), tuńczyk, sardynki w pomidorach, papryka słodka,  Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten), masło 82% (białko mleka): sałata lodowa. Obiad:Buraki, zakwas barszczu czerwonego, ziemniaki, cukier, śmietana.  Mąka typ 500 (gluten), woda, olej rzepakowy, ser biały, cukier(białko mleka). Podwieczorek: Jabłko, biszkopt.

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.