Poniedziałek 11.11.2019
Wtorek 12.11.2019

Śniadanie: Twarożek porzeczkowy 10g, masło 5g, weka pszenna 60g, pomidor 20g, herbata

Obiad: Brokułowa z ryżem 250 ml.
Spaghetti po bolońsku z suszonymi pomidorami 180g, marchewka do gryzienia
Kompot owocowy 200 ml.

Podwieczorek: Jabłko 1szt, herbata,

Składniki: Twaróg śmietankowy (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej), porzeczki mrożone,Weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten), masło 82% (białko mleka) , pomidor, Obiad:Brokuły sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka),ryż, mleko 2% (białko mleka), Mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, bazylia, marchewka, oregano, makaron spaghetti (gluten). Podwieczorek: Jabłko

Środa 13.11.2019

Śniadanie: Pasztet pieczony 10g, masło 5g, chleb krakowski 50g, ogórek zielony 15g, herbata.

Obiad:  Żurek zabielany z grzankami 250 ml.  
Sznycelek domowy, ziemniaki, buraki na ciepło 50/50/40g.  
Kompot śliwkowy 200ml.

Podwieczorek: Budyń śmietankowy z biszkoptem 100g.

Składniki: wyrób wieprzowo-drobiowy, pieczony, rozdrobniony, tłuszcz wieprzowy, bułka tarta (gluten), woda drożdże , sól, mięso z kurczaka, cebula, przyprawy, masło 82% (białko mleka), ogórek zielony ; pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten). Obiad: Zakwas żurku ( gluten) , włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka) liść laurowy, ziele angielskie, śmietana kremówka (białko mleka), grzanki (gluten). Łopatka wieprzowa, mięso wołowe, cebula, pietruszka, pieczywo pszenne (gluten), jajko (białko jaj), bułka tarta (gluten), ziemniaki, buraki na ciepło, masło, cukier. Podwieczorek: mleko butelkowe, budyń śmietankowy biszkopt (gluten, białko jaj)

Czwartek 14.11.2019

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi 150ml/20g, dżem porzeczkowy 5g, masło 5g, chleb słonecznikowy 50g, pomidor 15g, herbata.

Obiad: Zupa grysikowa z pietruszką 250ml.
Potrawka drobiowa, kluski śląskie, surówka colesław 60/4szt/40g.
Kompot z owoców leśnych 200ml.

Podwieczorek: Bułka z kruszonką 1szt.

Składniki: Mleko butelkowe 3,2%, (białko mleka), płatki kukurydziane, dżem porzeczkowy, masło 82% (białko mleka), chleb- mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól (gluten), pomidor. Obiad: Kaczka, indyk, włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka, kapusta włoska) sól morska, kasza manna (gluten). Piersi z kurczaka, cebula, liść laurowy, papryka czerwona, ziele angielskie, papryka słodka, kluski śląskie, kapusta pekińska, majonez, kukurydza, marchewka. Podwieczorek: Bułka drożdżowa (gluten,białko jajka)

Piątek 15.11.2019

Śniadanie: Szynka drobiowa 10g, chleb krakowski 50g, masło 5g, papryka 15g, herbata.

Obiad: Krem wielowarzywny z groszkiem ptysiowym 250ml
Kluski na parze z polewą brzoskwiniową 2szt, warzywo do gryzienia.
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Banan 1szt, herbata.

Składniki: Mięso z kurcząt 50% mięso z indyka 50%, sól, przyprawy, pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten) masło 82% (białko mleka), papryka. Obiad: Mieszanka warzyw (brokuły, brukselka, marchewka, kalafior, seler), śmietana, mleko 3,2% (białko mleka), mąka typ 500 (gluten), groszek ptysiowy (jajko) Kluski na parze- mąka typ 500, drożdże, jajka (białko jajka )olej, mleko (białko mleka) cukier, sól, jogurt naturalny , brzoskwinie. Podwieczorek: Banan

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.