Poniedziałek 19.08.2019

Śniadanie: Pasztet pieczony 10g, masło 5g, chleb krakowski 60g, pomidor 15g, herbata.

Obiad: Koperkowa z ryżem 250 ml
Zapiekanka po bolońsku z suszonymi ziołami 180g, warzywo do gryzienia
Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Jabłko 70g, chrupek kukurydziany

Składniki: wyrób wieprzowo-drobiowy, pieczony, rozdrobniony, tłuszcz wieprzowy, bułka tarta(gluten),woda drożdże , sól, mięso z kurczaka, białko sojowe, cebula,
przyprawy aromaty, przeciwutleniacze. masło 82% (białko mleka), pomidor. Chleb krakowski- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy,
drożdże, sól (gluten) Obiad: Koperek świeży, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) ryż, mleko 2% (białko mleka); Mięso
cielęco wołowe, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, bazylia, marchewka, oregano, makaron rurki (gluten).Podwieczorek: Jabłko

Wtorek 20.08.2019

Śniadanie: Twarożek porzeczkowy 15g, masło 5g, chleb graham 60g, papryka czerwona 20g, herbata

Obiad: Pomidorowa z makaronem 250 m
Kotlet schabowy, ziemniaki młode z koperkiem, marchewka na ciepło 60/60/40g
Kompot z porzeczek 200ml.

Podwieczorek: Bułka z kruszonką 1szt

Składniki; Twaróg śmietankowy(mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej),porzeczki mrożone. Chleb krakowski pieczywo
mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten); papryka czerwona, masło 82% (białko mleka. Obiad: Pomidory,
koncentrat, włoszczyzna (marchew, por, seler), śmietana, mleko 3,2% (białko mleka), makaron (gluten); Polędwiczki z kurczaka świeże, ziemniaki, młode koperek.
Podwieczorek: drożdże, mąka typ 500, cukier, sól, olej, jajka (białko jajka)

Środa 21.08.2019

Śniadanie: Mleko z kulkami kakaowymi 150/15g, masło 5g, weka pszenna 50g, rzodkiewka 15g, dżem brzoskwiniowy 5g.

Obiad: Grochowa przecierana z groszkiem ptysiowym 250 ml.
Kaszotto z indykiem i warzywami 60/40/40g
Kompot śliwkowy 200ml.

Podwieczorek: Owoc, herbatnik

Składniki: Mleko butelkowe 3,2% (białko mleka), kulki kakaowe, masło 82% (białko mleka), weka (mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól)
(gluten), rzodkiewka. Obiad: Groch łuskany, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka), mąka pszenna (gluten) groszek ptysiowy
(białko jaj). Kasza jęczmienna, indyk duszony, warzywa (kukurydza, groszek, cukinia zielona, żółta, marchewka) Podwieczorek: owoc, herbatnik (białko mleka, jaj)

Czwartek 22.08.2019

Śniadanie: Polędwica sopocka 10g, masło 5g, chleb słonecznikowy 50g, ogórek kiszony 15g, herbata.

Obiad: Grysikowa z pietruszką 250ml.
Ryba pieczona, ziemniaki, kiszona kapusta 60/60/40g.
Kompot z owoców leśnych 200ml.

Podwieczorek: Budyń śmietankowy z biszkoptem.

Składniki: polędwica wieprzowa 71%, woda, sól, stabilizatory błonnik pszenny bezglutenowy, białko sojowe, glukoza, przeciwutleniacze, wzmacniacz smaku:
ekstrakt drożdży, substancja konserwujące ; masło 82% (białko mleka), mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy,
drożdże sól, płatki owsiane (gluten), ogórek kiszony, Obiad : Kaczka, indyk, włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka, kapusta włoska) sól morska, Filet z
mintaja, jajko, bułka pszenna, ziemniaki, kiszona kapusta. Podwieczorek: Budyń śmietankowy (białko mleka)

Piątek 23.08.2019

Śniadanie: Kabanos drobiowy 10g, masło 5g, chleb krakowski 60g, sałata lodowa 15, herbata.

Obiad: Barszcz czerwony z fasolką 250 ml.
Naleśniki z serem na słodko 2szt. Marchewka do gryzienia
Kompot z owoców sezonowych 200ml

Podwieczorek: Banan 1szt.

Składniki: Kabanos drobiowy masło 82% (białko mleka) pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten),
sałata lodowa, masło 82% (białko mleka); Obiad: Buraki, zakwas barszczu czerwonego, fasola, cukier, śmietana, mleko (białko mleka); Mąka typ 500, mleko 3,2%
(białko), jajka (białko), (sól, cukier).Farsz- ser biały (białko) półtłusty, twarożek śmietankowy, cukier. Kompot-woda, porzeczki, maliny cukier. Podwieczorek: Banan.

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.