Poniedziałek 09.12.2019

Śniadanie: Pasztet pieczony 10g, masło 5g, chleb pszenno-żytni 60g, pomidor 15g,

Obiad: Ogórkowa z ryżem 250 ml.
Makaron spaghetti z sosem bolońskim 180g, marchewka do gryzienia
Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli 90/7g.

Składniki: mięso z kurcząt, woda, olej rzepakowy, kasza manna (gluten), sól skrobia ziemniaczana, warzywa(cebula, marchew, pietruszka, por, przyprawy), masło 82% (białko mleka) Chleb krakowski- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten), pomidor, . Obiad: Ogórki kiszone, włoszczyzna (marchew, por, seler), śmietana, mleko 3,2% (białko), ryż,Mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, bazylia, marchewka, oregano, makaron spaghetti (gluten).Podwieczorek: Jogurt naturalny (białko mleka), musli (gluten)

Wtorek 10.12.2019

Śniadanie: Szynka wiśniowa 15g, masło 5g, chleb słonecznikowy 60g, ogórek zielony  20g, herbata.

Obiad:  Pomidorowa z kluseczkami i zieloną pietruszką 250 ml.  
Kotlet z kurczaka , ziemniaki, sałatka z buraków  50/50/40g  
Kompot z porzeczek  200ml.

Podwieczorek: Owoce mieszane 60g, herbatnik 

Składniki; Mięso wieprzowe (80%), woda, sól, , naturalne aromaty i ekstrakty przypraw, ekstrakt papryki, ogórek zielony. Chleb słonecznikowy-mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten); masło 82% (białko mleka), ogórek zielony. Obiad:  Przecier pomidorowy, pomidory, makaron, sól morska, mleko 3,2% (białko mleka) ryż. Pierś z kurczaka świeża, jajko (białko jajka), bułka tarta, (gluten) ziemniaki, buraki gotowane. Podwieczorek: Owoce.

Środa 11.12.2019

Śniadanie: Ser żółty  10g, masło 5g, weka pszenna 50g, rzodkiewka 15g, kawa inka 150ml.

Obiad:  Żurek na kiełbasce z grzankami 250 ml.  
Ryż z prażonymi jabłkami i cynamonem 180g. kalarepa do gryzienia.  
Kompot śliwkowy 200ml.

Podwieczorek: 1/2 bułki masłem, szynką, sałatą.

Składniki: Ser żółty mazdamer (mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii) , masło 82% (białko mleka), rzodkiewka ; weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten). Mleko butelkowe3,2% (białko mleka) Obiad: Zakwas żurku ( gluten) , włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka) liść laurowy, ziele angielskie, śmietana kremówka (mleko), grzanki (gluten). Ryż, jabłka prażone z cynamonem.  Podwieczorek: Bułka kajzerka (gluten), masło, szynka. sałata.

Czwartek 12.12.2019

Śniadanie: Pasta rybna 10g, masło 5g, chleb pszenno-żytni 50g, papryka 15g, herbata.

Obiad: Brokułowa z zacierką 250ml.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym, kluski śląskie, surówka z białej kapusty 50/4szt/40g.
Kompot z owoców leśnych 200ml.

Podwieczorek: Chałka z masłem, herbata

Składniki:Twaróg śmietankowy(mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej), makrela, sardynki, papryka słodka, cebula. masło 82% (białko mleka), chleb-mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten), sałata lodowa. Obiad: Mięso z indyka, jajko, cebula, pieczywo pszenne, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, koperek, mąka pszenna (gluten) kluski śląskie, buraki gotowane. Podwieczorek: drożdże, mąka typ 500, cukier, sól, olej, jajka (białko jajka)

Piątek 13.12.2019

Śniadanie: Kiełbaska drobiowa 10g, chleb krakowski 50g, masło 5g, pomidor 15g, herbata.

Obiad: Krupnik z kaszą perłową 250ml
Kluski na parze z polewą  porzeczkową 2szt, warzywo do gryzienia.
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Banan 1szt, herbata 40g.

Składniki: Mięso z kurcząt 50% mięso z indyka 50%, sól, przyprawy, aromaty wzmacniacz smaku, przeciwutleniacz, substancja konserwująca. masło 82% (białko mleka). Obiad Marchewka, lubczyk, pietruszka zielona, seler, kapusta włoska, skrzydełka drobiowe, kasza pęczak: Kluski na parze- mąka typ 500, drożdże, jajka (białko jajka )olej, mleko (białko mleka) cukier, sól, jogurt naturalny (maliny porzeczki) Podwieczorek: Chałka z masłem (gluten, białko mleka)

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.