Poniedziałek 22.04.2019
Wtorek 23.04.2019

Śniadanie: Szynka drobiowa 15g, masło 15g, chleb krakowski 50g, pomidor 20g, herbata.

Obiad: Zielony krem z groszkiem ptysiowym 250ml.
Makaron świderki oprószony białym serem i cukrem 180g, marchewka do gryzienia
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Jabłko 80g, herbatnik

Składniki: Mięso z piersi kurcząt (89%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja konserwująca azotyn; masło 82%(białko mleka); pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten); pomidor. Obiad: włoszczyzna, brokuły, szpinak, groszek zielony, śmietana, mleko 3,2%, mąka typ 500, groszek ptysiowy (jajko), Makaron świderki (gluten), ser biały (białka mleka), marchewka do gryzienia. Podwieczorek: Jabłko.

Środa 24.04.2019

Śniadanie: Ser żółty 15g, masło 5g, chleb słonecznikowy 60g, ogórek zielony 15g, herbata

Obiad: Pomidorowa z ryżem 250 ml
Klopsiki drobiowe gotowane w sosie własnym, kluseczki, surówka z buraków 60/60/60g
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy, herbatnik.

Składniki: Ser żółty Mazdamer (mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia, kultury bakterii); mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, słonecznik, siemię lniane, drożdże, sól, (gluten ), masło 82%, (białka mleka); ogórek zielony; Obiad: Przecier pomidorowy, pomidory, włoszczyzna, sól morska, mleko 3,2% (białko mleka), ryż. Mięso drobiowe, jajka (białko jajka), bułka pszenna (gluten), kluseczki ziemniaczane, buraki gotowane. Podwieczorek: kisiel żurawinowy, herbatnik.

Czwartek 25.04.2019

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, masło 5g, weka pszenna 60g, rzodkiewka 15g, powidła śliwkowe, herbata czarna.

Obiad: Dyniowa z łazankami 250 ml.
Kaszotto z grillowanym indykiem i warzywami 60/60/40g
Kompot śliwkowy 200ml.

Podwieczorek: ½ drożdżówki z serem.

Składniki: Mleko butelkowe 3,2%,(białko mleka) Płatki lubella płatki kukurydziane (płatki lubella (mąka kukurydziana pełnoziarnista 59,7%, mąka kukurydziana 27,1%, kaszka pszenna, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, otręby pszenne przeciwutleniacz); masło 82% (białko mleka) Weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten) rzodkiewka Obiad: Dynia, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) makaron łazanki (gluten) , mleko 2% (białko mleka); Kasza, indyk świeży, cebula, cukinia, marchewka, kalarepa Podwieczorek: mąka, drożdże, mleko, margaryna, cukier, sól, twaróg, cukier, jajko.

Piątek 26.04.2019

Śniadanie: Twaróg wiosenny 10g, masło 5g, chleb krakowski 50g, pomidor 15g, herbata

Obiad: Koperkowa z gwiazdkami 250ml
Mintaj panierowany, ziemniaki, kiszona kapusta 60/60/40g
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Banan 80g.

Składniki: Twaróg śmietankowy(mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej(białko mleka)rzodkiewka, szczypiorek papryka, masło 82%,mąka pszenna, woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten), pomidor; Obiad: Koperek świeży , sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) gwiazdki(gluten), mleko 2% (białko mleka) Filet z mintaja, jajko(białko jaj), mąka pszenna (gluten), bułka tarta(gluten), ziemniaki, fasolka zielona. Podwieczorek: Banan

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.