Poniedziałek 18.02.2019

Śniadanie: Twarożek truskawkowy 20g, masło 5g, chleb słonecznikowy 60g, pomidor 15g, herbata.
Obiad:  Rosół z zacierką 250 ml

             Schab pieczony w sosie własnym, kus kus, ogórek kiszony 60/60/40g

             Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Jabłko 70g.

Składniki: Twaróg śmietankowy (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej),truskawki mrożone, masło 82% (białko mleka, Chleb słonecznikowy- mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten), masło 82%, (białka mleka,). Kaczka, indyk, włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka, kapusta włoska) sól morska, makaron (jajko).Obiad:. Schab  świeży, liść laurowy, sól, papryka czerwona, cebula, kus kus (gluten) ogórek kiszony. Podwieczorek: jabłko.

Wtorek 19.02.2019

Śniadanie: Szynka wiśniowa 15g, masło 5g, chleb krakowski 60g, papryka czerwona 20g, herbata

Obiad: Ogórkowa z ryżem  250 ml.

            Befsztyk z kurczaka, ziemniaki , buraki na ciepło 60/60/60g

            Kompot z porzeczek  200ml.

Podwieczorek: Bułka z kruszonką 1szt.

Składniki; Mięso wieprzowe (80%), woda, sól, stabilizatory, wzmacniacz smaku, naturalne aromaty i ekstrakty przypraw, ekstrakt papryki, przeciwutleniacz, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca; Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten);papryka. Obiad: Ogórki kiszone, sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) ryż, mleko 2% (białko mleka); Mięso świeże z kurczaka, sól, cebulka, czosnek jajko (białko jajka) , ziemniaki, buraki gotowane, cukier, mąka (gluten). Podwieczorek: Bułka z kruszonką-drożdże, mąka typ 500, cukier, sól, olej, jajka (białko jajka

Środa 20.02.2019

Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi 150ml/15g, masło 5g, weka pszenna 60g, rzodkiewka 15g, powidła śliwkowe, herbata czarna.

Obiad: Jarzynowa z makaronem 250 ml.

             Kaszotto jęczmienne z grillowanym indykiem i warzywami 60/60/60g , warzywo   
             do gryzienia

              Kompot śliwkowy 200ml.

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy z chrupkiem kukurydzianym.
Składniki: Mleko butelkowe 3,2%,(białko mleka) płatki zbożowe Płatki lubella płatki kukurydziane (płatki lubella (mąka kukurydziana pełnoziarnista 59,7%, mąka kukurydziana 27,1%, kaszka pszenna, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, otręby pszenne przeciwutleniacz); masło 82% (białko mleka) Weka pszenna- mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten) rzodkiewka. Obiad: :Mieszanka warzyw: po brukselka, fasolka, włoszczyzna (marchewka, seler, pietruszka, kapusta włoska) sól morska, makaron. Kasza jęczmienna, indyk świeży, sól, papryka, czosnek, mieszanka warzyw. Podwieczorek: kisiel żurawinowy, chrupek kukurydziany.

Czwartek 21.02.2019

Śniadanie: Pasta rybna z cebulką 20g, masło 5g, chleb słonecznikowy 60g, pomidor 15g, herbata.

Obiad: Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym 250 ml

           Gulasz drobiowy z makaronem razowym, marchewka z jabłkiem  60/60/60g. 

             Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Mandarynka, herbatnik.

Składniki: Twaróg śmietankowy(mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej),tuńczyk w sosie własnym, sardynki w pomidorach, papryka słodka, cebulka, masło 82% (białko mleka )pomidor. Chleb słonecznikowy- mąka pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten) Obiad: Kalafior seler, kalarepa, ziemniak, cebula, por)  śmietana, mleko 3,2% (białko mleka), mąka typ 500 (gluten), groszek ptysiowy (jajko).Pierś z kurczaka, przyprawy, cebulka, marchewka, makaron razowy (gluten), marchewka jabłko, cukier, olej rzepakowy. Podwieczorek: Mandarynki, herbatnik (białko jajka, gluten).

 

Piątek 22.02.2019

Śniadanie: Kabanos wieprzowy 10g, chleb krakowski 50g, masło 5g, ogórek kiszony 15g, herbata.

Obiad: Zupa z soczewicy przecierana z grzankami 250ml

            Kluseczki leniwe z masłem i cynamonem 200g warzywa do gryzienia 200g

            Kompot z owoców mieszanych  200ml  

Podwieczorek: ½ kajzerki z szynka i pomidorem

 Składniki: Kabanos Wieprzowy- 100g otrzymano z 156g mięsa wieprzowego, mięso wieprzowe, substancja żelująca, sól, przyprawy, regulator kwasowości, przeciwutleniacz, substancja konserwująca. masło (białko mleka) Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten), ogórek kiszony. Obiad: soczewica, włoszczyzna (marchewka, seler, kapusta włoska, grzanki (gluten). Ziemniaki, jajka, Mąka-gluten, ser biały-białko, masło-białko mleka. Kompot woda porzeczki czarne, maliny, cukier.

 

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.