Poniedziałek 10.06.2019

Śniadanie: Ser topiony 20g, masło 5g, chleb słonecznikowy 60g, pomidor 15g, herbata.

Obiad: Brokułowa z makaronem 250 ml
Schab pieczony w sosie własnym, kasza jęczmienna, marchewka 60/60/40g
Kompot z owoców leśnych 200 ml.

Podwieczorek: Podpłomyki z dżemem 2szt/5g.

Składniki: ser ementaler, woda, masło, woda, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka z mleka, sole emulgujące Chleb słonecznikowy- mąka
pszenna, woda, mąka żytnia razowa, słonecznik, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól, płatki owsiane (gluten), masło 82%, (białka
mleka,).Obiad: Brokuł , sól morska, włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchewka) makaron (gluten), mleko 2% (białko mleka);
Schab świeży, liść laurowy, sól, papryka czerwona, cebula, kasza jęczmienna (gluten) marchewka świeża. Podwieczorek:
mąka pszenna, mleko w proszku, tłuszcz roślinny, sól, emulgator: lecytyny (z soi), substancje spulchniające

Wtorek 11.06.2019

Śniadanie: Szynka wiśniowa 15g, masło 5g, chleb krakowski 60g, papryka czerwona 20g,
herbata

Obiad: Ogórkowa z ryżem 250 ml.
Befsztyk z indyka, ziemniaki młode z koperkiem, szpinak 60/60/60g
Kompot z porzeczek 200ml.

Podwieczorek: Jabłko 70g.

Składniki: Mięso wieprzowe (80%), woda, sól, naturalne aromaty i ekstrakty przypraw, ekstrakt papryki, substancja konserwująca; Chleb krakowski pieczywo
mieszane- mąka pszenna, woda, mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten); papryka czerwona. Obiad: Ogórki kiszone, sól morska,
włoszczyzna (pietruszka, seler, kapusta włoska, marchew) ryż, mleko 2% (białko mleka); Mięso świeże z indyka, sól, cebulka, czosnek jajko (białko jajka),
ziemniaki, szpinak Podwieczorek: jabłko

Środa 12.06.2019

Śniadanie: Pasta jajeczna 20g, masło 15g, chleb krakowski 50g, szczypiorek 10g, kawa inka.

Obiad: Grochowa przecierana z groszkiem ptysiowym 250ml.
Makaron świderki oprószony białym serem i cukrem 180g, sok 100%
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Kisiel owocowy z tartym jabłkiem 100g.

Składniki: Jajka (białko jajka), twaróg biały (białko mleka), majonez (jajko), szczypiorek, masło 82% (białko mleka), mąka pszenna, woda,
mąka graham, naturalny zakwas chlebowy, drożdże sól) gluten, szczypiorek, mleko butelkowe (białko mleka), kawa zbożowa (gluten); Obiad:
Groch łuskany włoszczyzna, brokuły, śmietana, mleko 3,2% (białko mleka), mąka typ 500, groszek ptysiowy (jajko), Makaron świderki (gluten),
ser biały (białka mleka), sok. Podwieczorek: Kisiel, jabłko tarte.

Czwartek 13.06.2019

Śniadanie: Kiełbaska żywiecka 15g, masło 5g, weka pszenna 60g, rzodkiewka 15g, herbata
czarna.

Obiad: Krupnik z kaszą perłową 250ml.
Potrawka drobiowa, kluseczki, sałata z sosem winegret 60/60/40g.
Kompot z owoców leśnych 200ml.

Podwieczorek: Arbuz 60g, herbatnik

Składniki: Kiełbaska wieprzowo wołowa mięso wieprzowe 127g, mięso wołowe 14g, sól, przyprawy,. masło 82% (białko mleka) Weka pszenna-
mąka pszenna , woda, drożdże, margaryna, cukier, sól (gluten) rzodkiewka. Obiad : Marchewka, lubczyk, pietruszka zielona,seler, kapusta
włoska,skrzydełka drobiowe, kasza pęczak(gluten); kurczak świeży, papryka słodka, czosnek, sól, warzywa, kluseczki, sałata lodowa, musztarda
(gorczyca), olej. Podwieczorek: Arbuz, herbatnik (gluten, jajko)

Piątek 14.06.2019

Śniadanie: Parówki z szynki 1 szt, ketchup chleb krakowski 50g, masło 5g, ogórek zielony 15g,
herbata.

Obiad: Ziemniaczana z majerankiem 250ml
Kluski na parze z polewą porzeczkową 2szt, warzywo do gryzienia.
Kompot z owoców mieszanych 200ml

Podwieczorek: Jogurt naturalny z musli 100g.

Składniki: Parówki z szynki, ketchup, masło 82% (białko mleka) ogórek zielony. Chleb krakowski pieczywo mieszane- mąka pszenna, woda,
mąka żytnia, naturalny zakwas chlebowy, drożdże, sól (gluten), masło 82% (białko mleka): sałata lodowa. Obiad: Marchewka, lubczyk, pietruszka
zielona, seler, kapusta włoska, ziemniaki. Kluski na parze- mąka typ 500, drożdże, jajka (białko jajka )olej, mleko (białko mleka) cukier, sól.
Podwieczorek: Jogurt naturalny (białko mleka),musli.

Firma zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.